e-Devlet Tüketici Hakları Hakem Heyeti Başvurusu

Nasıl Yapılır ? Nedir ?

e-Devlet Tüketici Hakları Hakem Heyeti Başvurusu Nasıl Yapılır?

By Çağkan Sezgin

April 23, 2018

Yeni hizmetlerden birisi olarak dikkat çeken e-Devlet tüketici hakları hakem heyeti başvurusu ile alakalı bilgiler sunmak istiyoruz. e-Devlet hizmetleri her geçen gün yapılan çalışmalar ile birlikte çok daha kapsamlı ve çok daha ilgi çekici bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bizde elimizden geldiğince hizmetleri sizlere sonuna kadar sunabilmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Tüketici hakları heyeti başvurusu nasıl yapılır? Bu soruyu araştıran insanların sayısı çok ciddi anlamda da dikkat çekiyor diyebiliriz. Tabi ki artık e-Devlet sisteminde tüketici hakları şikayeti yapabilme şansına sahip olacaksınız. Dolayısı ile sizlere bu sistemi elimizden geldiğince anlatma amacı içerisine gireceğiz. Hemen başlayalım istiyoruz.

e-Devlet Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle bu işlemleri yapmanız için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Çok ciddi anlamda bu sistemin ekmeğini yiyeceğiz. Yani nasıl yiyeceğiz? Artık doğrudan şubelere gitmeden internet ortamında da seçenekleri sizlere en ideal şekli ile sunma yoluna gideceğiz. Aşağıdaki aşamaları enine boyuna atlamadan uygulayınız.

A-) Öncelikli olarak e-Devlet sitesine giriyoruz. Sonrasında ise arama kısmına gelerek “TÜKETİCİ” yazıyoruz. Yazdıktan sonra aşağı doğru açılan seçenekler içerisinde TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE BAŞVURU İŞLEMİ yazan sekmeye tıklıyoruz ve ilerliyoruz.

B-) Sonrasında karşınıa aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran gelecek. Bu ekranda UYGULAMAYA GİT seçeneğine tıklayarak şikayet ekranına direk geçiş yapıyoruz.

C-) Sonrasında ise sizleri bir ekran karşılayacak. Bu ekranda yer alan TÜKETİCİ BAŞVURULARI sekmesine tıklayarak ilerlemeye devam ediyoruz.

D-) Sonrasında sizlerden kişisel bilgilerinizi doğru olarak girmenizi isteyen bir bilgi ekranı gelecektir. Bu ekranda tüm bilgilerinizi giriyorsunuz. Ekranın en alt kısmında ise TEBLİGATI NASIL ALMAK İSTEDİĞİNİZ kısmını seçerek KAYDET sekmesine tıklayacaksınız.

E-) Sonrasında bu bilgileri girdikten sonra e-Devlet sistemi sizden firmaya dair bilgileri ve işlem tarihlerini istemeye başlayacak. Tüm tarihleri, belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme yüklemek zorundasınız. Aksi takdirde doğru sonuç alamazsınız. Bu ekranlarda sizden istenen tüm bilgileri doldurarak ilerliyorsunuz.

F-) Son olarak başvurunuzun dilekçesini ÖNİZLEME ekranına geleceksiniz. Burada dijital ortamda hazırlanmış olan dilekçeyi onayladıktan sonra BAŞVURUMU TAMAMLA sekmesine tıklıyorsunuz ve şikayetiniz artık hazır. Yine e-Devlet sistemi üzerinden kontrolünü sağlayabileceksiniz.