Sanal Gerçeklik Oyunları: En İyi VR Oyunları

en-iyi-vr-oyunlari

PC platformu Steam aracılığıyla uzun süredir VR – sanal gerçeklik oyunları konusunda geniş bir skala sunarken, son dönemde Sony ile Microsoft da bu teknolojiye ağırlık veriyor. Özellikle PlayStation VR kısıtlı teknik donanımına rağmen oyun kütüphanesi ile herkesin takdirini toplarken, sanal gerçeklik gözlüğü oyunları da giderek yaygınlaşıyor.

Her ne kadar henüz genel bir ‘sanal gerçeklik devri’ başlamamış olsa da, ilerleyen yıllarda her evde bu cihazlardan görmek mümkün. Üstelik şu anki durumda dahi sanal gerçeklik gözlüğü oyunları ciddi bir sayıya ulaştı ve biz de bu yazıda sizler için en iyilerini derledik.

Sanal Gerçeklik Oyunları: The Talos Principle VR

2014’te çıktığında gözden kaçsa da, en iyi sanal gerçeklik oyunları dendiği zaman akla en başta The Talos Principle geliyor. Hikaye odaklı bir bulmaca oyunu olan yapım, Croteam tarafından geliştirildi ve Devolver Digital dağıtımcılığında piyasaya sunuldu. Serious Sam serisinin yaratıcıları tarafından meydana getirilen The Talos Principle, tam anlamıyla bir VR deneyimi yaratırken, oynanış anlamında da üst düzeyde ve kesinlikle gözlük kullanırken rahatsız etmiyor.

Elite: Dangerous

30 yıllık bir geçmişe sahip olan Elite markası hâlâ karşımıza çıkarken, yeni yapım da bütün platformlarda yer alıyor ve hem normal, hem de VR ile oynamak mümkün. Elite: Dangerous’ın bir diğer başarılı yanı ise devasa çoklu oyuncu özelliği sunması. Böylece tam anlamıyla bir uzay deneyimi, online macera ve sanal gerçeklik ortamı yaratıyor.

Keep Talking and Nobody Explodes

Sanal gerçeklik oyunları sayısı giderek artıyor fakat Keep Talking and Nobody Explodes, bambaşka bir atmosfere sahip. Yeni Mario Party olarak da tanımlayabileceğimiz yapım oldukça dikkat gerektiriyor ve 2 ile 6 kişi arasında oynanıyor. Bir arkadaşınız size bombayı imha ederken yapmanız gerekenleri anlatırken, diğeri ise dikkatlice imha üzerinde çalışıyor. Tabii yanınızdaki kişinin veya sizin talimatları doğru okumanız şart!

Sanal Gerçeklik Gözlüğü VR Nedir? Nasıl Kullanılır?

Job Simulator

En iyi sanal gerçeklik oyunları arasında rahatlıkla sıralayabileceğimiz Job Simulator, isminden de anlaşılacağı gibi bir iş simülasyonu ve gerçek hayatı esprili dille yaşatıyor. Oyunda toplamda dört meslek grubu var; ofis çalışanı, şef, mağaza çalışanı ve oto tamircisi. Her biri kendine has mekaniklere sahipken, girdiğiniz işlerde başarılı olmanız ve müşterilerle baş etmeniz gerekiyor.

resident-evil-7-vr

Resident Evil 7: Biohazard (PlayStation VR Özel)

Son dönemin en sevilen Resident Evil oyunlarından olan Biohazard, aynı zamanda PlayStation 4 platformuna özel bir sanal gerçeklik tecrübesi de sunuyor. FPS bakış açısından oynanması da bunda etkili olurken, korkunç düşmanlara karşı nasıl hayatta kalacağınız konusunda taktiksel düşünmeniz gerekiyor. VR sürümünün tek eksiği ise sadece tek bir mekan olması ve asıl oyun kadar genişliğe sahip olmaması.

Batman: Arkham VR

Batman: Arkham VR çıkalı uzun süre oldu fakat hâlâ en iyi VR oyunları arasında yer alıyor. İlk olarak PlayStation VR’a özel duyurulan yapım, daha sonra diğer sanal gerçeklik başlıkları için de sunuldu. En iyi yanı ise diğer VR oyunları gibi çok kısa olmaması ve oldukça doyurucu bir oynanış sunması.

Arizona Sunshine

Uzun VR oyunları hâlâ yaygınlaşmamışken, çıkalı fazla süre olmayan Arizona Sunshine bunların arasında en başarılı olanlardan. Son derece keyifli bir atmosfer sunan yapım zombi istilası altındaki Vahşi Batı’da geçerken, üzerinde cidden emek harcanmış bir yapım.

Yazıda Bahsedilen Oyunlar İçin Gerekli Donanımlar:

  • HTC Vive
  • Oculus Rift
  • PlayStation VR (opsiyonel)

Sonuç olarak sanal gerçeklik gözlüğü oyunları sayısı giderek artıyor ve eskiye nazaran çok daha kaliteli yapımlar satışa sunuluyor. Elbette bu teknolojinin gelişmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var zira gerek HTC Vive, gerek Oculus Rift fiyatları hiç de azımsanacak seviyede değil. Fakat ilerleyen yıllarda bahsettiğimiz oyunların artması, hatta çok daha iyilerinin çıkması hiç de zor değil.