Nasıl Yapılır ? Nedir ?

Telefonda Konferans Nasıl Yapılır?

By Anıl Kalkan

November 27, 2017

Bir zamanlar için imkansız görünen telefonda konferans özelliği günümüzde yaygın şekilde kullanılıyor. Farklı amaçlarla, farklı durumlarda tercih edilen konferans aramalarında altı kişiye kadar aynı anda iletişimde kalmak mümkün. Üstelik bunu ek uygulamalar aracılığıyla yapabileceğiniz gibi, doğrudan hattınız üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Peki telefonda konferans nasıl yapılır?

Kullanılan Hatla Telefonda Konferans Nasıl Yapılır?

Telefonda konferans kullanımını merak edenler için ilk olarak basit yöntemden bahsedelim. Günümüzde operatör firmaların tamamı hatlarında konferans çağrılarına izin veriyor ve bunun için ek ücretlendirme yapılmıyor fakat tabii ki kullandığınız tarife üzerinden aranılan numara başına ayrı ücret alınıyor fakat sizin aradığınız numaralar ek ücret ödemiyor.

Konferans özelliği farklı operatörlerde, farklı isimlerde çıksa da genel olarak mantık aynı. İlk olarak bir kişiyi arıyor ve konuşmayı beklemeye alıyorsunuz, ardından ikinci kişiyi arayarak 3 rakamnıı tuşluyor ve Evet’e basıyorsunuz. Sonrasında da çağrılrarınızın birleştiğine dair bir uyarı geliyro ve artık telefonda konferans başlamış oluyor.

Daha fazla kişiyle konuşmak istediğinizde de aynı işlemleri tekrarlamaya devam ediyorsunuz ve farklı insanları da konuşmaya katabiliyorsunuz. Fakat sınır en fazla 6 olduğu için, 6 kişiye ulaşıldığında konferansa daha fazla kişiyi diğerlerinin katması gerekiyor. Yani tek bir kişi en fazla 6 kişiyi ekleyebiliyor.

Bunun dışında çeşitli programlar aracılığıyla da konferans görüşmeler düzenlemek mümkün.

Mobil Konferans Ugulamaları

Özellikle yoğun iş temposu olan kişiler için aynı anda birden fazla kişiyle görüşme yapmak gerekebiliyor. Fakat yoldayken veya seyahat hâlindeyken bu mümkün olmuyor. Dolayısıyla konferans aramaları bu işi kolaylaştırıyor.

Bunun için önerebileceğimiz çeşitli mobil uygulamalar var;

  1. Voxeet

Konferans çağrıları sırasında kimin ne dediğini karıştırıyorsanız, Voxeet’in 3D ses ve hoparlör tanımlama özelliği epey işinize yarayacak. Sanal konferans masasında arama esnasında konuşan herkesin fotoğrafı gösteriliyor ve bu sayede kafa karışıklığı da önleniyor.

Aynı zamanda Voxeet’in yüksek çözünürlüklü ses özelliği yankılanmayı ve arkaplan cızırtılarını da engelliyor. Böylece herkesin sesi oldukça net ve yüksek olarak duyuluyor.

  1. Speek

Speek doğrudan kendi platformu üzerinden çalışıyor ve geleneksel konferans aramalarındaki telefon numaraları, şifreler vs. gözükmüyor. Bunun yerine kayıt olup bir hesap açıyorsunuz, ardından basit bir URL yaratarak buna kendi adınızı veya şirket adınızı verebiliyorsunuz. Bu URL yardımıyla da başkalarını rahatlıkla konferansa davet edebiliyorsunuz.

  1. Uberconference

Renkli bir arayüze ve otomatik sosyal medya entegrasyonuna sahip olan Uberconference ile çok sayıda katılımcıyla konuşmak mümkün. Uygulamayı hem ücretsiz kullanmak, hem de belli bir miktarda para ödeyerek ekstra imkanlarından faydalanmak mümkün. Ücretsiz sürümle 17 kişiye kadar konferans yapmak mümkün.

Kısacası, konferans çağrıları günümüzde kolaylıkla gerçekleştiriliyor ve bunun için operatörünüzü kullanabileceğiniz gibi, aynı zamanda daha çok özellik sunan uygulamalardan da faydalanabilirsiniz.