Bios Şifresi Kırma Nasıl Yapılır? Bios Şifresi Nasıl Kaldırılır?

BİOS Şifresi Kırma
BİOS Şifresi Kırma

Bilgisayar kullanıcılarının genelinin merak ettiklerinden birisi olan bios şifresi kırma konusunda bazı bilgileri sizlere sunacağız. Bios, bildiğimiz gibi anakart sistemi olarak dikkatleri çekiyor. Bilgisayarımızda meydana gelen çeşitli sorunların kontrol altına alınmasında özellikle önemli aşamalardan birisidir. Yeni nesil anakartlarda bios, bizlere birçok farklı imkanı sunuyor.

Bios şifresi nasıl kaldırılır? Bu sorunun yanıtını eski anakart modellerinde biraz daha zor ve karmaşıktır. Yeni nesil sistemlerde ise çok daha basit ve çok daha pratik şekilde karşımıza çıkıyor. Bios şifre kırma konusunda sizlere günümüzün en etkin yöntemlerini sunma yoluna gideceğiz.

Dizüstü Bilgisayar (Notebook / Laptop) Bios Şifresi Sıfırlama

Eski nesil anakart sistemlerinde bazı uygulamalar ile birlikte bios şifresini sıfırlamak mümkün hale gelebiliyor. Bu uygulamaları aşağıda anlatacağımız şekilde sizlere bilgiler sunacak olursak daha yeni imkanları sunuyoruz. Aşağıdaki aşamaları sırası ile yerine getiriniz.

A-) BURAYA TIKLAYARAK ilgili programı bilgilerinize indiriniz. Aynı zamanda Bilgisayarım > Yerel Disk C içerisinde “pass” isimli bir klasör oluşturun.

B-) Sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatarak BİOS ekranına giriş yapın. Sizden istenen şifryi 3 kere yanlış girin. Aşağıdaki görseldeki gibi bir kod ortaya çıkacaktır. Bu kodu not alın.

phoenix-bios-sifresi-sifirlama-sysdisabled

C-) Sonrasında bilgisayarınızı yeniden açın. Komut İşlemi ekranını açmalısınız. Bunun için WİN + R kısayolunu tıklayın ve gelen ekrana cmd yazarak ENTER tuşuna basın.

D-) Açılan komut işlemi ekranına c:/pass yazarak ENTER tuşuna basın ve komut işlemi ile C klasöründe oluşturduğunuz pass klasörüne gidin.

E-) Sonrasında komut işlemcisinde BIOS_PW 12345 0 kodunu yapıştırın. (12345) yazan alana BİOS ekranında aldığınız şifreyi yazarak ENTER tuşuna basmalısınız.

F-) ENTER tuşuna bastığınız an itibari ile sizlere 7 ayrı şifre önerisi sunacaktır. Bu şifreleri not alın. Sonrasında ise bilgisayarı yeniden başlatarak BİOS ekranında şifrelerden herhangi biri ile giriş yapabilirsiniz.

Phoenix bios şifresi sıfırlama işlemini yukarıdaki aşamaları sırası ile takip ederek yapabilme şansına sahipsiniz. Yukarıda saydığımız yöntem, en güvenilir yöntem olarak dikkatleri çeker. Ancak yine de markaların varsayılan bios şifreleri ile alakalı olarak bilgi sahibi olmanız önemlidir. Aksi takdirde sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Bazı Anakart Modellerinin Varsayılan Bios Şifreleri

Birçok farklı anakart markası olduğunu biliyoruz. Farklı marka ve modeller bu noktada fark yaratıyor. Dolayısı ile elimizden geldiğince kapsamlı seçenekleri sizlere sunacağız. Bazı default sistemler aşağıdaki gibidir;

Award Bios Sıfırlama Şifreleri

1322222, 589589, 589721, 595595, 598598 , ALFAROME, ALLY, ALLy, aLLY, aLLy, aPAf, award, AWARD PW, AWARD SW, AWARD?SW, AWARD_PW, AWARD_SW, AWKWARD, awkward, BIOSTAR, CONCAT, CONDO, Condo, condo, d8on, djonet, HLT, J256, J262, j262, j322, j332, J64, KDD, LKWPETER, Lkwpeter, PINT, pint, SER, SKY_FOX, SYXZ, syxz, TTPTHA, ZAAAADA, ZAAADA, ZBAAACA ve ZJAAADC.

Phoenix Bios Sıfırlama Şifreleri

BIOS, CMOS, phoenix and PHOENIX.

Çağkan Sezgin avatarı
Yazarımız, yıllardan beri kendisini teknolojik sistemlere adamış ve Apple ürünleri konusunda usta bir kişidir. Bilgisayar programcısı olup teknoloji içerikli makaleler konusunda en popüler isimler arasında yer alır. Artık Dijitalportal.com için sizlere bilgi ieçrikleri sunar.